Kartleggingen på Bergholmen resulterte i 86 funn!

Lørdag 13. august inviterte Norsk Zoologisk Forening sammen med Røyken Sportsdykkerklubb til arrangementet «Dyreliv i havet; hva kan vi oppdage og hvordan kan vi kartlegge?

En av Norges beste undervannsfotografer og hovedfotograf av den anerkjente boka Dyreliv i havet, Erling Svensen kom for å lære oss mer om hvilke dyrearter som rører seg under overflaten her i Norge og hvordan vi kan få kartlagt disse artene.

Han kunne fortelle at det er fremdeles mange arter i havet som ikke er klassifisert, og vi fikk høre at det fortsatt er mye spennende å oppdage.

Tonje Hornnæs fra Inspiria kom også den dagen for å fortelle om prosjektet Frisk Oslofjord og om hvordan det jobbes med å kartlegge under vann.

Etter foredraget inne på det gamle befalsbygget, gikk vi ut for å (fri)dykke i havet for å se hva vi kunne oppdage av dyreliv under vann. Røyken Sportsdykkerklubb sørget for nødvendig utstyr, og fordelt grupper etter erfaring og utstyr.

Etter flere timer med dykking, var det godt å nyte grillmat på land i finværet! Med hjelp fra Erling Svensen ble det registrert 86 funn den dagen! Se bilder fra under vann her .