Vi er glade for å kunngjøre at et nytt nummer av Fauna, Norsk Zoologisk Forenings tidsskrift, nå er sendt ut til våre medlemmer. Denne utgaven byr på en rekke spennende artikler og oppdateringer innen zoologi. Hvis du ikke har mottatt ditt eksemplar, vennligst kontakt oss på post@nzf.no.

I denne utgaven av Fauna kan du utforske flere spennende temaer. Karl Frafjord tar oss med på en fascinerende reise inn i populasjonene av gråsidemus i Nord-Norge, der han undersøker bestandsvariasjoner og demografi. I tillegg ser han nærmere på om gråsidemusa er en territorielt forsvarende art, noe som gir verdifull innsikt i deres atferd.

Halvard Aas Midtun deler sine opplevelser fra feltarbeidet i Vest-Afrika i en artikkel om jakten på skjellete kryp i Ghana, der han inviterer leserne til å bli med på en spennende oppdagelsesreise blant reptiler.

I foreningsnytt kan du lese om NZFs første møtet med Einar Wilhelmsen, Sabimas nye generalsekretær, og få med deg de siste nyhetene fra Rana lokallag, presentert av Arne Engås.

Fauna har vært Norsk Zoologisk Forenings tidsskrift siden 1948 og publiserer artikler, nyheter og andre bidrag knyttet til zoologi. Gjennom tidsskriftet har NZF trofast levert zoologisk stoff til både amatører og fagmiljø i Norge. Fauna sendes ut to til fire ganger i året til alle våre medlemmer, abonnenter, samt enkelte biblioteker.

Vi oppfordrer både fagzoologer og amatører til å sende inn bidrag til Fauna. Redaksjonen, med vår nye redaktør Ingrid Tangvik, kan bistå med råd og hjelp ved utforming av manuskripter. Forespørsler, artikler og illustrasjoner kan sendes til fauna@nzf.no.