Vi er glade for å kunne informere om at årets første nummer av Fauna, Norsk Zoologisk Forenings tidsskrift. Denne utgaven byr på en rekke spennende artikler og oppdateringer innen zoologi.

I denne utgaven av Fauna kan du bli kjent med vår nye redaktør, Ingrid Tangvik. Hun deler sin begeistring for å ta over redaktørrollen og beskriver de spennende forandringene i tidsskriftets layout. Forsiden har fått et nytt oppsett, inspirert av Faunas aller første årgang fra 1948, og artiklene er nå inndelt i to spalter.

Ingrid forklarer også om den nye kategorien «Ung Zoolog», som vil fremheve unge zoologers arbeid og prosjekt. Joe Hoving-Partyka introduserer prosjektet i denne utgaven, så hvis du er en ung zoolog med spennende bidrag, er du velkommen til å sende inn!

I foreningsnytt kan du lese om årets største artsdugnad, den store artsjakten, og få med deg oppdateringer fra foreningens arbeid med ny logo og mer. I tillegg får du innsikt i årsmøtehelgen og kommende aktiviteter.

Fauna har vært Norsk Zoologisk Forenings tidsskrift siden 1948, og publiserer artikler, nyheter og andre bidrag knyttet til zoologi. Gjennom tidsskriftet har NZF levert verdifullt zoologisk stoff til både amatører og fagmiljø i Norge. Fauna sendes ut to til fire ganger i året til alle våre medlemmer, abonnenter, samt enkelte biblioteker.

Vi oppfordrer både fagzoologer og amatører til å sende inn bidrag til Fauna. Redaksjonen, med vår nye redaktør Ingrid Tangvik, kan bistå med råd og hjelp ved utforming av manuskripter. Forespørsel, artikler og illustrasjoner kan sendes til fauna@nzf.no.