Juni, 2024

01JunHele dagDen Store Artsjakten

Informasjon

***Teksten er hentet fra Sabimas hjemmeside. Informasjonen vil oppdateres***

En gang i året, første lørdag i juni, mobiliserer vi alle som kan krype og gå til å finne så mange plante-, dyre- og sopparter som mulig i løpet av ett døgn.

Blir du med på jakten?
Artsjakt er å finne arter, artsbestemme dem og registrere det du har sett på Artsobservasjoner. Den dagen ønsker vi å skape et øyeblikksbilde av artene vi kan finne i Norge. Eksperter og naturinteresserte møtes og jobber sammen for å kartlegge naturmangfoldet. Lær deg nye arter og bli kjent med foreningene på de lokale artsjakt-turene omkring i hele landet. Sammen skal vi få bedre kunnskap om artene!

Bli med ut og kartlegg arter!
Alle kan bidra! Er du en fugletitter? Liker du å grave i jord på jakt etter mark? Kanskje du har en kjærlighet for en spesiell naturtype? Eller et øye for små insekter?

Du deltar ved å registrere dine funn i Artsobservasjoner. Alle funn som registreres på dette døgnet teller med i den endelige opptellingen av funn. Får vi ny totalrekord i år?

Du kan delta på en av de lokale turene som arrangeres i nærheten av deg, se vår oversikt, kartlegge i små grupper med venner og familie, eller delta på egenhånd.

Oppdatert informasjon om hvilke lokallag i NZF som arrangerer Artsjakten vil komme på nettsiden – under fanen arrangementer.

Tidspunkt

Hele dag (Lørdag)

Privacy Preference Center

X