September, 2024

11Sep18:3020:00Laks og laksefiskeNZF Sørlandsavdelingen

Informasjon

Foredrag med Tormod Haraldstad fra NORCE Research om laksen på Sørlandet. Tormod har skrevet boka «Laks og laksefiske på Sørlandet» sammen med Øivind Berg og Ørnulf Haraldstad. Nå kommer han til zoologisk forening og forteller historien.
Fra bokomtalen: Laks og laksefiske på Sørlandet er historien om hvordan det har vært mulig å gjenskape Sørlandet som laksedestinasjon.

Etter mange tiår med forsuring av vann og vassdrag, har målrettet og omfattende vassdragskalking ført til at laksen er tilbake i elvene som i sin tid var berømt for sin lakserikdom. I miljøvernhistorisk perspektiv er dette en av få virkelige gladsaker. Den viser at det nytter å snu en negativ utvikling og reparere skader vi mennesker har påført naturen og økosystemene. Sterke laksebestander i elvene på Sørlandet er viktig, og økende interesse for laksefiske i landsdelen viser at investeringene i elvene betaler seg gjennom ringvirkninger som også bidrar til viktig verdiskaping på Sørlandet.

I denne boka presenterer forfatterne 10 elver med stor lokalkunnskap, og gjennom tekst, foto og kart inspirerer boka sportsfiskerne til å sette kursen mot Sørlandet og laksefiske i sørlandske lakseelver. For laksefiskere har Sørlandet seilt opp som en ny, attraktiv destinasjon, og Mandalselva er ofte på topp ti-lista over norske lakseelver. Samtidig formidler forfatterne den gode historien om laksens storhetstid, fravær og tilbakekomst – en historie som vekker internasjonal oppmerksomhet.

Sted: Kristiansand Dykkerklubbs lokaler (Myrbakken 3, 4621 Kristiansand). Tidspunkt: kl. 18:30

Tidspunkt

(Onsdag) 18:30 - 20:00

Privacy Preference Center

X