2. juni ble det arrangert flaggermusnatt i Botanisk hage som et samarbeid mellom Norsk Zoologisk forening og Naturhistorisk museum.

Det ble et riktig vellykket arrangement i år også. Hallvar Elven ledet kvelden, godt hjulpet av Martin Fleissner Sunding og Kari Rigstad fra NZF. Været var bra, med skyfri himmel men litt lav temperatur. Totalt kom det cirka 150 publikummere, inkludert en god del barn. Vaktsentralen hadde ordnet med en ekstra vekter som fikk i oppdrag å stå vakt ved hageporten og slippe folk inn og ut etter behov.

Arrangementet begynte klokka 22:00 på trappa til Lids hus. Undertegnede holdt et 45 minutters foredrag om flaggermus mens vi ventet på at mørket skulle falle på. Cirka klokka 22:45 delte publikum seg i tre grupper, og hver gruppe ble med en av oss guidene på jakt etter flaggermus i hagen. Vi kikket etter flaggermus mot himmelen og brukte flaggermusdetektorer til å lytte etter dem. Det var ikke så veldig mange flaggermus ute den natten, men alle fikk sett silhuetten av flaggermus mot nattehimmelen, og de fleste fikk også hørt dem på detektorene.

Arrangementet avsluttet ved midnatt.
Tusen takk til alle som møtte opp og viste interesse for nattens helter!